Workshop og konsert med Edvard Grieg Kor

Sankta Sunniva Kammerkor skal i høst ha workshop og konsert sammen med Edvard Grieg Kor.23. september kl 1930 inviterer Sankta Sunniva Kammerkor til konsert. Gjestene på året samarbeidskonsert er Edvard Grieg Kor.

Edvard Grieg Kor

 
Edvard Grieg Kor har et prosjekt som heter «Møt koret». Her kan amatører lære om god klang, teknikk og andre stemme- og kortekniske ting i møte med et av landets fremste profesjonelle vokalensembler. Både konserten og samarbeidet går ut på at EGK synger for og sammen med StaS, men også at sangerne i EGK instruerer dirigent, kor og enkeltstemmer i amatørkorenes eget repertoar.

Korsang er en av de største fritidsaktivitetene i Norge, og aktiviteten er like variert i «bredde som høyde». Sankta Sunniva Kammerkor har, i dette mangslungne landskapet, fungert som en korskole i Bergen for unge sangere med interesse for god, klassisk kormusikk i snart 17 år.

I samme periode har det vært satset stort på å utvikle korfeltet i Norge. En rekke profesjonelle ensembler, der Edvard Grieg Kor (som først het Kor Vest) var et av de første, har vokst fram og etablert et helt nytt nivå for denne type ensembler. Det er verdifult at disse spydspissene også etablerer pedagogiske program.

StaS er et av få «unge» kor som arbeider i samme musikalske landskap som EGK, og det
oppleves som naturlig å etablere en relasjon som kanskje også på sikt kan sikre faglig styrke og stabilitet i arbeidet både med å jobbe frem kor-talenter, men også bedre konserter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s